Om Bredbands-TV

Bredbands-TV (även kallat IPTV) innebär att den digitala TV-signalen levereras via bredbandsnätet istället för via satellit, kabel eller det marksända nätet för digital-TV.

Bredbands-TV kan levereras antingen via telejacket (ADSL) eller via fiber (LAN).

Detta behövs för att se bredbands-TV

För att se på bredbands-TV krävs att du har bredband och en digitalbox.

Om du vill kunna se TV på flera TV-apparater i hushållet krävs det att du har ett så kallat tvilling- eller extraabonnemang. I vissa fall går det att koppla flera TV-apparater till en box för att kunna se samma program på alla TV-apparater. Det sistnämnda kan dock innebära en risk för sämre kvalitet.

Hör med din operatör om vilka tekniska krav som ställs på TV:n, vilken box som krävs och om du vill kunna se samma program på flera TV-apparater.

 

Kan jag surfa och se på TV samtidigt?

Ja, du kan titta på TV, surfa och prata i telefon samtidigt. I vissa fall kan surfhastigheten på din dator bli lägre än normalt när du surfar samtidigt som du tittar på TV. Exakt hur mycket surfhastigheten påverkas beror på en rad faktorer som exempelvis teleledningens längd och kvalitet. Fråga därför din operatör om vilka begränsningar det finns i användandet av tjänsterna samtidigt.

Kan jag koppla in bredbands-TV till fler TV-apparater?

Tvillingabonnemang innebär att du får samma kanalutbud, som du har på ditt vanliga digital-TV-abonnemang, till ytterligare en TV. Extraabonnemang innebär att du kan få ett helt annat kanalutbud till din andra TV.

Hör med din operatör om möjligheterna till extraabonnemang och/eller tvillingabonnemang samt vilka kostnader med mera som detta kan vara förenat med.